Landsbyggaredag med stjärnglans

Under en ljuv försommarkväll utsågs årets Landsbyggare Skaraborg 2023.

Torsdag 11 maj arrangerades Landsbyggaredag på Vedens Lustgård och det var 100 procent Skaraborg när det är som bäst! Ett 80-tal landsbyggare från olika delar av Skaraborg deltog. Det blev en kväll med möten mellan engagerade människor som är passionerade i det de gör och som brinner för sin plats. En kväll för tjôt, käk och gôtt häng, allt skapat av lokalt engagemang: maten, inramningen, inspirationen, musiken och produktionen. Detta gjorde vi i projektet ”Vi Landsbyggare Skaraborg” tillsammans med Leader Östra Skaraborg.

Under kvällen utnämndes även Årets Landsbyggare Skaraborg 2023. Under februari månad fick vi in 127 nomineringar och vi samlade sedan 12 finalister, tre i varje kategori, och av de fick tre utmärkelsen Årets Landsbyggare. Utmärkelsen är för att hylla områdets entreprenörer, eldsjälar och entusiaster som gjort en värdefull insats för en levande landsbygd och som driver utvecklingen framåt i Skaraborg.

Årets Landsbyggare Skaraborg 2023

  • Årets Landsbyggare Förening: Tumlebergs Bygdegårdsförening
  • Årets Unga Landsbyggare: Erica och Sebastian Broo
  • Årets Landsbyggare Entreprenör: Thomas Berglund, Almnäs Bruk
  • Årets Landsbyggare Attityd: Emilia Astrenius

Alla finalister och vinnare finns presenterade med motivering på Landsbyggare Skaraborgs webbplats 

Nästa Landsbyggaredag beräknas till hösten. Årets Landsbyggare ska bli en återkommande utmärkelse i Leaders regi.

Fotograf: Hugo Andersson. På bilden syns: Ronja Engdahl, Therese Engdahl, Niclas Engdahl, Jerker Emanuelson, Anders Ebbesson, Sebastian Broo, Caroline Walker, Victor Daggberg, Hugo Lundmark, Agneta Stensson, Kristian Fahlgren, Thomas Berglund. Nedre raden från vänster: Marcus Olsson, Emilia Astrenius, Bettina Larsson, Erica Broo, Kolja Schallenberg, Jonas Ringqvist och Erik Löfholm.