Gröna producenter

Projektet Gröna producenter ska skapa förutsättningar för lokala producenter och stötta utveckling av lokala produkter och tjänster inom gröna näringar i vårt leaderområde.

Coachning och idéstöttning till gröna näringar

Projektet riktar sig till enskilda företagare eller samarbeten och nätverk i Nordvästra Skaraborg.

Syfte med projektet

Projektet ska stärka upp paraplyprojektet Gröna producenter med resurser såsom stöttning i ansökningsförfarandet och coachning i utvecklingsprocessen av idéer och delprojekt.

Insatserna och aktiviteterna utgår från deltagande producenters behov och efterfrågan. Projektet kan också arrangera kompetenshöjande insatser såsom workshops, föredrag och studieresor som önskas av flera producenter.

Smaken av vår plats

Lokal mat finns nära. Hantverksmässigt utfört med hjärta.

Leader Nordvästra Skaraborg stöttar lokalt engagemang och utveckling som ger nytta och livskraft till vårt område. Våra lokala livsmedelsproducenter representerar de som gör det. Det är passionerade och drivna entreprenörer som tar vara på platsen de bor och verkar på. De är måna om naturen, om djuren, om mångfalden och vårt lokala ekosystem. Allt med gediget arbete och fingertoppskänsla för att vi ska få avnjuta god och bra mat, hemma och serverade av någon annan.

I projektet Gröna Producenter har lokala producenter möjlighet att i projektform utveckla produkter för att på bästa sätt anpassas till rätt konsument och val av marknad. Detta för att Leader Nordvästra Skaraborg vill stötta producenterna och att konsumenterna, vi som bor i området, ska kunna få ta del av all den lokala maten som produceras i vår närhet.

Vi vill inspirera konsumenter att upptäcka de lokala producenterna och uppleva den lokala maten. Det gör vi genom att lyfta smaken av vår plats!

Kontakt

Emma Häggberg är projektledare och har sitt kontor på Green Tech Park i Skara.

Mejladress: emma@leadernvskaraborg.se
Telefon: 0702-57 70 93

Smaken av vår plats Skaraborg