Genomförda aktiviteter

LUCIATÅG MED TRAKTORER, TÖREBODA

Nellie, Lowa, Elsa och Emma studerar olika inriktningar på naturbruksskolan Sötåsen. De ville skapa en inkluderande aktivitet för alla elever på skolan, för att stärka gemenskapen över klasserna. De har haft god hjälp av skolpersonalen för att ex. söka polistillstånd. Totalt deltog 30 körande ungdomar och fler i utsmyckning av fordonen. Det hela avslutades med en strålande lucia-parad genom Töreboda med över 1000 åskådare. De konstaterade stolt att ”Nu har vi startat en tradition! Allt material ska sparas till nästa år, och då, ska den bli ännu större!” 

EPA-TRÄFF MED TÄVLING, GULLSPÅNG

Ester och Fredrik tog initiativ till att arrangera en epa-träff med tävling om bästa ljud och snyggast fordon. Med sig hade de personal från fritidsgården som stöttade och fanns med under själva dagen. ”Det va så kul att det hände något för oss på helgen. Alla epor i hela kommunen kom!”. 

STOPPA VÅLDET, LIVESÄND PODD I SKARA

Sulejman, Ayda och Sadia drev ett UF-företag ihop, och arbetade då med en podd. Sista avsnittet livesände de från Fritidsgården Stureplan. De ville inspirera och hjälpa andra ungdomar att komma ur ungdomskriminalitet. De hade bjudit in tre gäster för ett samtal; en polis, en f.d missbrukare och en behandlingsassistent. ”Vi var så nervösa att prata inför folk men det gick bra! Vi insåg att ett evenemang verkligen behöver tid för planering”.  

LAN I ÄLGARÅS, TÖREBODA

Arvid och Emelie har hållit på med dataspel länge. Tillsammans med föräldraföreningen i Älgarås arrangerade de ett LAN under jullovet, där det var tävlingar, ett inslag om ”datorns historia” och en hälsning till deltagarna från gamern Kevzter. ”Det var kul att det hände något i Älgarås, och vad jag vet så har det aldrig varit ett LAN här tidigare”.  

KREATIVA HUNDAR, TÖREBODA

Thea och Vilma gick på Naturbruksskolan Sötåsen och hade där med sig sina hundar. De anordnade två föreläsningar om relationen mellan människa och hund, för andra elever på skolan.  ”Vi blev förvånade över att de föreläsare vi frågade var så positiva och tog oss på allvar fast att vi var ungdomar. Även om vi inte alltid fick ett ja var de så positiva och peppande.” 

INSPIRATIONSFÖRELÄSNING OCH IDÉVERKSTAD, MARIESTAD

Vi ungdomscoacher besökte tillsammans med Mariestads Konstförening tre klasser på Vadsbogymnasiet, under deras lektioner i fotografisk bild och bildorientering. Det bestämdes att vi skulle bjuda in konstnären Erik Johansson, för att berätta om hans skaparprocess och väg till konsten. Därefter hölls en idéverkstad. 

Följ oss i sociala medier

Kontakt

Matilda Kälström och Ulrika Roslund Svensson är projektledare.

Mejla till Matilda: 

matilda@leadernvskaraborg.se

Ring Matilda: 0730-74 42 29

Mejla till Ulrika:

ulrika@leadernvskaraborg.se

Ring Ulrika: 0736-33 89 05

Matilda Kälström
Ulrika Roslund Svensson