Ung i Nordvästra Skaraborg summerar våren

Sommarhälsning från våra ungdomscoacher.

Utifrån en ungs perspektiv har snart årets första termin passerat. Projektet har stöttat unga att genomföra aktiviteter i Älgarås och Sötåsen(Töreboda), i Mariestad och Skara, samtidigt som det i skrivande stund planeras för en kväll i Vara. Aktiviteterna har spänt från samvaro med hund till konst och kultur, och däremellan LAN och en livesändning av en podd om unga och kriminalitet. Unga har redan ansökt om aktiviteter under hösten och projektet börjar med det finna en stig framåt.

Under våren hade vi två praoelever hos oss, vilket ytterligare gav en inblick i ungas perspektiv och behov. Vi ungdomscoacher är glada över de fina möten med alla reflekterande och drivna unga samt de personer som på olika sätt arbetar med eller för ungas möjligheter till inflytande och påverkan. I dessa konstellationer med unga i centrum, omgärdade av lyhörda och stöttande vuxna, ser vi att aktiviteterna skapar värden både för stunden och i framtiden. En ung uttryckte efter genomförd aktivitet, två månader innan sin student: ”Vi blev förvånade över att de föreläsare vi frågade var så positiva och tog oss på allvar fast att vi var ungdomar. Även om vi inte alltid fick ett ja var de så positiva och peppande.”

Att ta med sig en erfarenhet av att bli lyssnad på och tagen på allvar, ut i stundande vuxenblivande och arbetsliv, är långt större än de faktiska aktiviteter som genomfördes. När aktiviteterna växer sig större än vad de faktiskt är, blir vi ungdomscoacher extra glada!

Hälsar projektledarna/ungdomscoacherna Matilda Kälström och Ulrika Roslund Svensson

Läs mer om vårt projekt Ung i Nordvästra Skaraborg