Intresset är stort för lokalt ledd utveckling

#17 #f, #2016

Fler projekt prioriterade för lokalt ledd utveckling i Nordvästra Skaraborg

Intresset är stort för att driva lokala utvecklingsprojekt och den 15 november beviljade vi drygt 3 miljoner kronor fördelade på 5 projekt för att utveckla besöksmål, stärka det lokala samhället och de kreativa näringarna i vårt område.

Allaktivitetshus – mötesplatsen för dig

Projektet ska utveckla en mötesplats i Vedum utanför Vara. Huset ska erbjuda service Point, info Point och café samt koppla på aktiviteter utefter behov för att olika åldrar ska kunna mötas och byta erfarenheter.

Resville – en dold pärla

Resville utanför Lidköping vill man skapa nya upplevelsebaserade vandringsslingor utifrån kvarnen i Resville för att lyfta kulturhistoria och den vackra natur som området ger.

Kulturella och kreativa näringar längst med Kinnekullebanan

Projektet vill förbättra förutsättningarna för tillväxt inom dessa näringar genom att utveckla samordnade kulturbaserade verksamheter, nätverk och en gemensam plattform.

Laxhall som utgångspunkt för skärgårdsupplevelser

På Torsö vill man utveckla naturbaserad turism genom att utöka utbudet på ön, hitta nya paketlösningar som är kvalitetssäkrade och skapa gemensam marknadsföring.

Växa i Wedumsdalen

Utanför Järpås i Lidköping finns Wedumsdalen som ska utvecklas till ett besöksmål med lantliga och kulturella upplevelser i olika format. Ett flertal aktörer ska tillsammans skapa en gemensam plattform och evenemang.

Kontakt

Vill du veta mer om projekten är du välkommen att kontakta Leaderkansliet som kan
ge dig kontakt till respektive projektägare.

info@leadernvskaraborg.se

 

LEADER NORDVÄSTRA SKARABORG

 Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, Skara

 Lovisa Johansson Hollsten: 070-25 770 39

 Emma Häggberg: 070-25 770 93

 Monica Staudinger: 070-25 997 06

 info@leadernvskaraborg.se 

© 2022 LEADER NORDVÄSTRA SKARABORG. ALL RIGHTS RESERVED.

HEMSIDAN ÄR SKAPAD AV 

AlizonWeb AB
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram