Mötesplats för unga skapare

Inspirationsföreläsning och idéverkstad i görningen.

Den 15 maj går startskottet för insatser som ska ge unga större möjligheter att skapa, pröva nya kulturuttryck med möjlighet att även visa upp sina alster. Den uppmärksamme har kanske redan noterat en liten utställningsyta på biblioteket i Mariestad?

Inspirationsföreläsning och idéverkstad

Genom ett samarbete mellan projektet Ung i Nordvästra Skaraborg och Mariestads konstförening, bjuds det in till en första inspirationsföreläsning och idéverkstad kring frågan: Vad inom konst och kultur skulle du vilja lära dig? Föreläsare är ingen mindre än Skaraborgsbördiga bildkonstnären Erik Johansson. Han har ett gediget CV. I mars i år släppte han sin tredje fotobok Make Believe. I maj är han aktuell med en separatutställning på Abecita Konstmuseum i Borås. Under 2020 gjorde SVT dokumentären Längtan är en plats om hans konstnärskap, där Erik apropå hans bilders nostalgiska tilltal och ibland koppling till sin hembygd i Holmestad, att flytta runt (nu boendes i Prag).

Hur viktigt det är att bygga en plats som man trivs i. Som man känner att man kan skapa en tillhörighet till, oavsett vart det kan vara eller hur det kan vara.

Klockan 16:30 slår vi upp dörrarna till Mariestads teater. Erik inleder med en föreläsning om sin skaparprocess och hur hans konstnärskap vuxit fram. Efter ca 1 timme låter vi Eriks ord sjunka in tillsammans med lite fika, samtidigt som vi på ett lättsamt sätt pratar och spånar idéer på konst- och kulturrelaterade aktiviteter som önskas att ske framåt. För den ivrige finns även möjlighet att få direkt handledning från Ung i Nordvästra Skaraborgs två ungdomscoacher Ulrika Roslund Svensson och Matilda Kälström, samt Mariestads konstförenings kassör och projektledare Lars Törnell.

Vet du något mer sammanhang där Ung i Nordvästra Skaraborg skulle kunna bidra?

Kontakta våra ungdomscoacher/projektledare Matilda Kälström eller Ulrika Roslund Svensson.

Läs mer om Ung i Nordvästra Skaraborg