Stadsodling i Skara

Nyfiken på att odla i din hemstad?

29 april kl. 10.00-13.00

Musteri Liljedalen bjuder tillsammans med Leader in till en inspirerande dag i Skara 29 april. Kanske odlar du redan eller vill börja där du bor, kanske vill du odla men saknar egen trädgård? Kanske har du idéer om odling utanför hyreshuset eller vill vara med i en tillsammansodling? Denna lördag bjuder vi på inspiration både kring vart man kan odla, men också praktiska odlingstips och får lite jord under naglarna.

Albin (som bor och verkar på platsen med sin familj) berättar om hur de testar sig fram inom odling och förädling samt hur de bygger upp ett ekosystem utifrån gårdens olika funktioner. Här finns massor av pågående projekt och filosofin att testa för att lära. Bland annat har de höns, bin, odling, musteri, snickeri, komposter, jordkällare, fruktträd och så vidare – mitt i villakvarteret!

Jonathan Naraine från Skara kommun som även driver odlingsplattformen Grow Here visar på olika sätt att odla i tätort eller stadsmiljö. T.ex. får du inspiration om tillsammansodling, att odla i någon annans trädgård eller på gräsmattan utanför hyreshuset. För dig som vill odla i Skara kommun är tanken också att fånga upp intresse för att kunna möjliggöra för mer odling. Du får dessutom omsätta inspirationen i praktik genom en jordig workshop – så klä dig efter väder!

Vi bjuder på fika och antalet platser är begränsat – så anmäl dig snarast vi länken:
https://forms.gle/y61TXGXRbeD3KwdS8

Träffen är en del av vårt projekt Lokala miljölösningar/Lokala krafter för en biobaserad ekonomi