Många möten inom Lokala miljölösningar

Mycket har hänt inom Lokala miljölösningar i höst.

Under oktober genomfördes flera aktiviteter inom vårt miljöprojekt. Den 19 oktober träffades över 40 personer på Vägs Ände i Larv för en cirkulär inspirationskväll med filmpremiär. Fotografen och matprofilen Evelin Johnsson (Våra oköttsliga lustar) har på uppdrag av Leader Nordvästra Skaraborg tagit fram inspirationsfilmer om cirkulära lösningar. Nyfiken? Filmerna finns att se här på Youtube.

Den 26 oktober träffades över 60 personer på Löfwings ateljé i Broddetorp för en heldags inspiration om lokala energilösningar. Mycket inspiration och kunskap delades under dagen om biogas, vindkraft och solenergi. Och framförallt stärktes vi i att samarbete är vägen framåt för ett hållbart och robust Skaraborg.

Den 28-29 oktober genomfördes en Grundkurs i omställning i Stenum. Kursledare från Omställningsnätverket ledde under två dagar kursdeltagare från känslan av att miljö- och klimatfrågorna är hopplöst stora, till att landa i känslan av att vi alla kan delta i att skapa en bättre framtid. Aktivt hopp för en levande landsbygd där vi samverkar och skapar hållbara system, och har roligt på vägen dit!

Hälsningar Maria Kronwall, projektledare

Läs mer om Lokala miljölösningar/Lokala krafter för en biobaserad ekonomi