Att starta och driva Andelsjordbruk

Datum/Tid
Date(s) - 07/03/2020
09:00 - 17:00

Kategorier


Välkomna till en heldag om att starta och driva andelsjordbruk!
Erfarna andelsjordbrukaren och inspirerande föreläsaren Maja Söderberg som driver Nybrukarna i Småländska Tolg leder dagen med föreläsning och workshops om att starta och driva ett andelsjordbruk. Dessutom finns kunniga rådgivaren Lina Morin, Länsstyrelsen Västra Götaland, på plats. Lina har under flera år arbetat med att hjälpa andelsjordbruk att starta och har lång erfarenhet av jordbruksrådgivning!
Dagen utformas och anpassas efter deltagarnas intresse och behov.
OBS! Anmälan krävs!
 
Evenemanget riktar sig till alla inom projektets 10 kommuner som är intresserade av att lära sig mer om andelsjordbruk. Det spelar ingen roll om du själv producerar mat, vill komma igång eller är intresserad konsument! I anmälningsformuläret anger du vilken kategori du tillhör för att dagen ska anpassas efter deltagarnas behov.
 
Fika och lunch ingår under dagen och evenemanget är helt kostnadsfritt då det finansieras av Leader Nordvästra Skaraborg. OBS! Anmälan krävs!
 
Andelsjordbruk är en metod för människor att gå ihop och samarbeta kring lokal matproduktion. Ofta är det en eller några som bedriver odlingen och konsumenter i närområdet köper andelar i skörden. På så vis delar man risker och belöningar och gör det tryggare att producera mat i lokalsamhället.
 
Det finns många olika modeller för andelsjordbruk, både i Sverige och i övriga världen. Ibland initieras det av producenter, ibland av konsumenter. Grundprincipen är att producenter och konsumenter bygger en direkt relation till varandra och möjliggör för en tryggare lokal matförsörjning.
 
Läs mer om Andelsjordbruk här: http://www.andelsjordbruksverige.se/
 
Läs mer om projektet Lokala Miljölösningar här:
 
Läs mer om Nätverket för kultur och utveckling i Fåglavik här:
 
Vid frågor eller funderingar, kontakta maria@leadernvskaraborg.se
Varmt välkomna till en inspirerande dag!
LEADER NORDVÄSTRA SKARABORG

 Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, Skara

 Lovisa Johansson Hollsten: 070-25 770 39

 Emma Häggberg: 070-25 770 93

 Monica Staudinger: 070-25 997 06

 info@leadernvskaraborg.se 

© 2022 LEADER NORDVÄSTRA SKARABORG. ALL RIGHTS RESERVED.

HEMSIDAN ÄR SKAPAD AV 

AlizonWeb AB
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram