Visit Hornborgasjön

Om projektet

Hornborgasjön med omnejd som besöksmål tar emot 150 000 besökare under några veckor på våren och ca ytterligare 100 000 besökare till området under övriga delar av året. Besökstillströmningen är en stor tillgång för näringsidkare, föreningar och kommuner runt sjön. Dock är den korta säsongen kring vårtranorna en utmaning för företagen då det gäller att kunna satsa tillräckligt på andra säsonger och produktutbud för att kunna leva på sin verksamhet året runt.

Projektets fokus är att bygga vidare på de fantastiska förutsättningarna i form av kultur- och naturresurser, engagerade företag och föreningar, kommuner och myndigheters vilja att utveckla området. Att gemensamt med dessa aktörer ta en samlad ansats för att bygga upp en plattform för Hornborgasjön att erbjuda befintliga och nya målgrupper aktiviteter hela året runt. Detta är en förutsättning för fler företag och lokalsamhället att utvecklas och generera fler arbetstillfällen, ökad ekonomisk utveckling och även bidra till en levande landsbygd.

 

Fakta om projektet

Projektnamn: Hornborgasjön - destinationen för aktiva naturälskare

Projektägare: Falköping kommun

Projektkontakt: Maria Comstedt, projektledare

Telefon: 070-6209928

E-post: maria.comstedt@falkoping.se

Område: Skara, Falköping och Skövde

Projektets slutdatum: 2018-12-31

Insatsområde: Bygga destinationer (1:1) inom samarbetsåtgärden

Fond: Landsbygdsfonden

 

 

LEADER NORDVÄSTRA SKARABORG

 Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, Skara

 Lovisa Johansson Hollsten: 070-25 770 39

 Emma Häggberg: 070-25 770 93

 Monica Staudinger: 070-25 997 06

 info@leadernvskaraborg.se 

© 2022 LEADER NORDVÄSTRA SKARABORG. ALL RIGHTS RESERVED.

HEMSIDAN ÄR SKAPAD AV 

AlizonWeb AB
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram