Valeria & Vasilika Bussahagen grönsaker

Valera och Vasilika i Töreboda har de senaste åren gått från att odla åt sig själva till att utveckla en market garden där de odlar ekologiska grönsaker på friland. Idag säljer de sina grönsaker till restauranger i närområdet och även till privatkonsument.

De är två entusiaster som tycker att bra mat är grundläggande för ett fullvärdigt liv och ett sunt samhälle. De odlar olika sorters grödor som trivs i Sverige och experimenterar med mer ovanliga sorter för att också erbjuda spännande smaker som inte finns i mataffären.

Projektidé: Produkt- och varumärkesutveckling

Idén var att gå från självförsörjning av grönsaker till att effektivisera odlingarna mot försäljning genom ökad kunskap som market gardener. Målgruppsanpassa paketeringen av deras grönsaker och profilera sig med ett tydligt varumärke.

Så gick det: Unik logga och beställningar via app

Valera och Vasilika värnar om det lokala och Leyla Salm, en lokal konstnär från Lyrestad har utformat deras logga. Ett konstverk som i färg och form visualiserar deras verksamhet. Ord är överflödiga, känslan och det jordnära lyser igenom. Samarbetet med lokala restauranger tog fart och de har tagit fram en app där bokningarna av tillgänglig skörd sker.

Följ Valera och Vasilika på Facebook

Följ på Instagram

Läs artikel som PDF

LEADER NORDVÄSTRA SKARABORG

 Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, Skara

 Lovisa Johansson Hollsten: 070-25 770 39

 Emma Häggberg: 070-25 770 93

 Monica Staudinger: 070-25 997 06

 info@leadernvskaraborg.se 

© 2022 LEADER NORDVÄSTRA SKARABORG. ALL RIGHTS RESERVED.

HEMSIDAN ÄR SKAPAD AV 

AlizonWeb AB
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram